Farklı bir komplo teorisi (Rüzgar enerjisi içerir)

Bildiğiniz türbinleri unutun, uçan türbinler, bunlar gökyüzünde uçuyor, niye uçuyorlar ? Çünkü yerde olduğundan daha fazla rüzgar alan ve sürekli üretim yapan santraller..

Peki bunun neresinde komplo teorisi derseniz, bir çizgi filmde, Big Hero 6 dan bir sahne aşağıda;

rüzgar

Çizgi filmde şehrin üstünde uçan kahramanımız etrafında  aşağıda anlatacağım rüzgar türbinleri mevcut,

Pek çok teknoloji ilk önce bilim kurgu filmleri, yazarları öncülüğünde işlendiğini düşünürseniz, yakın gelecekte rüzgar türbinleri bu şekilde olabilir mi? Bilinçaltımıza şimdiden yerleştiriyorlar mı?

Yenilenebilir enerji ise konu; Benim açımdan atış serbest, istedikleri faydalı bilgiyi, görüntüyü belleğime kazısınlar…

Peki gelelim teknik bilgilere;

Uçan rüzgar türbini; alışılmış rüzgar türbinlerinin kurulum ve montaj maliyetleri azaltıp, daha güçlü rüzgarlar barındıran yüksekliklerde enerji üretilmesini sağlıyor.

ucan-ruzgar-turbini-1

Nasıl Çalışıyor?

Aslında, yapı olarak bir zeplinden farksız. Uçan sistemde helyum gazı bulunuyor. Bir römork yardımıyla gökyüzüne salınıyor. Helyum içeren zeplin, yapı olarak içi boş silindire benziyor ve geometrik olarak orta noktasında bulunan jeneratör, aslında alıştığımız 3 kanatlı bir rüzgar türbininden farksız. Söz konusu türbin, balon yapısının ortasına halatlar ile gerdirilerek tutturulmuş durumda.  Çapı 35 metre olan zeplinin şu an için ilk testleri ABD Limestone, Maine’de yerden 100 metre ve ardından 350 mt yükseklikte yapıldı. Yeryüzüne güçlü özel halatlar ile sabitlenmiş sistemin tasarım ve projelendirilmesi ise yerden 1.000 mt yükseklikte çalışabilecek şekilde yapıldı. Normal türbinlere göre 5 kat daha fazla performansa sahip olan uçan rüzgar türbinin kurulum maliyeti ise rakiplerine oranla %65 daha az.

30 – 50 haneye yetebilecek düzeyde enerji üreten türbin için 4 ayda bir standart bakım yapmak yeterli. Askeri projelerde, ufak çaplı köy ve yerleşim yerlerinde, kısa sürede enerjiye ihtiyaç duyan şehir şebekesinden uzak alanlarda fosil kökenli jeneratörlere göre en güçlü rakip olarak gösteriliyor. Dizel sistemlere nazaran daha düşük kwh maliyetine sahip. Hızlı kurulum, sessiz ve gürültüsüz çalışması en büyük avantajı olarak gösteriliyor.

ucan-ruzgar-turbini-2

Harvard ve MIT ‘den mezun mühendislerce kurulup, gökyüzüne haberleşme ve uydu teknolojileri üzerine çalışmalar sürdüren Altaerose Energies isimli şirket, kısa sürede edindiği tecrübeler ışığında ürettiği uçan rüzgar türbininde akıllı kalkış teknolojisi kullanarak gökyüzüne yerleşimde bulunuyor.

 

2 thoughts on “Farklı bir komplo teorisi (Rüzgar enerjisi içerir)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir